Ik ontdek mezelf met Qigong

Op een dag was ik opgebrand. Inderdaad; één van de velen tegenwoordig. Ik kon niet meer voor of achteruit. Vanop mijn plaats in de zetel moest ik toekijken hoe het leven zonder mij verder ging in mijn gezin. Ik moest me terugtrekken in mezelf. Mezelf weer gaan ontdekken. Ontdekken wat mij écht mij maakte. Voelen wat mijn lichaam mij wilde vertellen.

Qigong heeft me daarbij geholpen. Ja, je leert je lichaam beter gebruiken en minder energie verloren te laten gaan. Je leert aanvoelen wanneer het tijd is om te gaan rusten.
Maar Qigong heeft me zeker en vast ook geholpen om te accepteren wat er is en van daaruit te groeien. Dingen die ik had weggestopt weer open te maken en te helen. Leren wat ik écht leuk vind. Mijn volwassen ik weer kind te laten zijn. Om ‘moetjes’ los te laten en terug energie te krijgen uit de dingen die helemaal mij zijn.

Tegenwoordig kan ik me geen dag inbeelden dat ik geen Qigong zou doen. Ik volg het zelf nog dagelijks bij Master Ilse Vanbrabant. En als Qigong instructeur geef ik zelf ondertussen ook Qigong. Je leert een ontspanning kennen die je nooit eerder hebt gevoeld en het leuke is dat je die overal kunt oproepen. Mijn astma is volgens de specialist ondertussen in rust en ik neem geen pufjes meer. Ik voel dat mijn steunzolen minder nut hebben en dat mijn voeten nu weer vanzelf weten hoe ze moeten staan.

Tekenen en schilderen bracht me ook weer dichter bij mezelf. Qigong en het leven volgends de dao geeft me nieuwe aquarel inspiratie in de Qi Cartoons! Ik hoop dat de info op mijn site hier jou ook mag inspireren. Meer van mijn illustratie werk is te vinden op  ikvoelmetekening.be

Ik hoop dat mama’s die zo moe zijn dat ze vergeten zijn wie ze ooit waren, zich weer gaan herinneren wat ze vroeger zo leuk vonden om te doen. Dat ze weer dat kind kunnen zijn dat vrolijk de wereld ontdekte en deed wat ze graag deed. Want door te gaan doen waar onze sterktes liggen, kunnen we onszelf weer opladen en die kracht doorgeven aan onze omgeving. We moeten in de eerste plaats gewoon ons gekke, zotte, creatieve zelf zijn en weer elke dag op te laden om er te kunnen staan voor gezin!

Ben je een mama die door het moederschap niet meer weet wanneer ze zelf kan beginnen met leven? Lijkt het alsof je vroeger wél vrij was en leuke dingen kon doen? In het “Creatieve mama traject” gaan we op zoek naar wat je als kind graag deed en hoe dat te integreren in je leven. Met behulp van Qigong en creatieve coaching leer je dat het echt wel ok is om creatief te zijn en vooral om tijd te maken voor jezelf. Contacteer me voor meer info.