Ik ben Linsey Van de Brande…

... zaakvoerster, maar vooral 'de artieste' bij Crealiny. Ik heb altijd met kinderen gewerkt: in de kinderopvang en in kinderanimatie. Ik heb namelijk het bedrijfje Crealiny opgestart toen ik 26 was toen ik werkzaam was als animatrice op feestjes en events (kindergrime, ballonclown en zelfs heuse shows). Ik kon (en kan daar nog steeds) mijn 'creatieve ei kwijt' zoals ik dat altijd zeg. Het geeft me enorm voldoening om dingen te maken. Toen ik zelf kinderen kreeg waren de uren in de opvang (altijd werken als je kinderen thuis zijn van school) en kinderanimatie (veel weekends weg) niet meer zo aantrekkelijk en was het tijd voor wat anders. Ik ging aan de slag bij Studio Bloom als baby- en peuterfotografe. Heerlijk om te doen! Het was al gauw duidelijk dat mijn speelse aanpak goed werkte in de peuterfotografie en dat werd mijn sterke punt dan ook. Had het bedrijf toen niet failliet geraakt, werkte ik er vandaag misschien nog steeds en was er geen sprake meer geweest van Crealiny verder uit te bouwen. Maar dat was dus de aanzet om mijn aanbod van Crealiny te herbekijken en er mijn hoofdberoep van te maken. Ik droomde er namelijk al lang van om voltijds te werken als artiest..
... en wat is er nu heerlijker dan je te laten inspireren door je kinderen?! Ik had beide geboortekaartjes van mijn kids gemaakt met een bellypaint erop. Het viel me op dat mijn dochter nu nog steeds die foto van 'haar' bekijkt en zegt: "Mama, dát was míjn buikje, hé!" Dat zij het zelf heel leuk vond dat er dat konijntje op 'haar' buikje stond. Ik had inmiddels ook 101 foto's van mijn eigen kinderen, en ik merk dat het zo zalig is om daar naar terug te kijken van 'ooh' en 'aah', want het zijn nu weer 2 andere kinderen dan toen natuurlijk. De naam 'Crealiny' betekend voor mij letterlijk 'dat creatieve van Linsey', dat ik indertijd een plaatsje wilde geven. Dat het logo verder bestaat uit een meisje en een jongen die bellenblazen is verder geen verassing dat die symbool staat voor mijn eigen kinderen. Ik vind bellenblazen hét ulieme, magische speelgoed en zó mooi om te zien, dat ik het ook wel eens vaker gebruik in mijn foto's.
Mijn cakesmashes zijn nog steeds geïnspireerd door mijn verleden: mijn decors maak ik uitsluitend met ballondecor en zelf gemaakte ballon figuurtjes. Zo maak ik in overleg met de ouders steeds een uniek decor voor elke kindje! Want ik wil elke keer iets nieuws maken... Nu ja, ik help mijn collega's Leen van Gribadoe Events en Ward als Zino Balino nog steeds in drukke tijden. Het is nu eenmaal zo leuk om die kinderen te entertainen! Ik schminkte niet alleen kinderen, ik maakte ook hele buikschilderingen bij zwangere dames. Dat vind ik nog steeds leuk om te doen! Het is alleen veel uitgebreider geworden sinds ik actief bezig ben met fotografie. Niet enkel zomaar wat foto's van de bellypaint, maar een heuse fotoshoot is nu een mogelijkheid. Véél mooier, vinden de mama's! Uit de passie voor buiken schminken groeide al snel het verlangen om dat ook met gipsbuiken te doen. Na een jaar uitpluizen hoe je de mooiste, stevigste en vooral gladste buiken kunt maken en het nieuwe aanbod van de veel gevraagde statieven is dit aanbod nog het meest gevraagde van allemaal! En omdat ik van de verschillende technieken hou en is het altijd weer afwisselend, geen enkel buikje wordt hetzelfde gedaan. Ik ben dus inderdaad één van die mama's die haar werk heeft laten leiden én inspireren door haar kinderen. Ik hou enorm van kunst kijken en zelf dingen maken. Van uit eten en sauna gaan en gezelschapsspelletjes doen met de kinderen. Veel plezier op mijn site, ik hoop dat mijn kunstwerken je inspireren. Volg mijn creatieve uitspattingen op Facebook. Of mijn portfolio op Instagram.
En ben je ook zo'n creatieve mama, dan kun je ervaringen met de kids en je werken delen in de Facebook groep voor creatieve mama's!
Tot ziens!