Kinderen en tieners

Ook kinderen zijn zeker gebaat met de voordelen van Qigong. Ze worden zelfzekerder en leren het verschil tussen actief en ontspannen zijn.

Vanaf 3 jaar tot 10 jaar kan je al spelenderwijs Qigong leren kennen. Het is een initiatie van de dieren en andere meer actieve vormen. De kinderen worden de acteurs in een spannend gek verhaal en doen dus helemaal mee! Op het einde sluiten we rustig af met ademhalings- en andere rustige spelletjes.

Vanaf 10 jaar tot 18 jaar laten we het verhaal achterwege. De deelnemers meer uitgenodigd om echt de aandacht naar het eigen lichaam te brengen en te houden. Aangezien we dus langer dezelfde beweging herhalen is het ook al en belangrijk een juiste houding aan te nemen. We gaan het gesprek aan welke beweging ze het leukste vonden en welke niet zo. Deze komen in de ‘favorieten box’ en worden dan wat vaker ingezet.

Bovengenoemde leeftijden zijn slechts een indicatie. Mocht een kind mentaal of fysiek nog niet rijp zijn voor een andere groep dan kan hier zeker overlegd worden.

Interesse? De les duurt één uur maar zoals u bovenaan hebt gezien wordt het best afwisselend gegeven. Zowel particulieren als scholen en verenigingen kunnen me contacteren!

Misschien vind je ook leuk...